dimarts, 6 de setembre del 2011

9ª Trobada Gegantera a Sentmenat


El passat diumenge, dia 4 de setembre, es va celebrar la 9ª Trobada de Gegants a Sentmenat. Van visitar el nostre poble les colles geganteres de: Lliçà d’Amunt, Sant Feliu de Codines, Caldes de Montbui, Canovelles i Palau-solità i Plegamans.

Els actes, van començar a les 11 del matí, amb la plantada als Jardins de Cal Milionari i la Diada de Creu Roja Joventut. Al voltant de les 12 del migdia, s’iniciava la tradicional cercavila pels carrers de la Vila, per finalitzar a la Plaça de la Vila.

Un cop arribats a la plaça, es va fer la presentació i el ball de cada colla. Seguidament l’alcaldessa Núria Colomé, va fer un petit parlament, i la posterior entrega d’obsequis de la trobada d’enguany.

La festa, es va acabar amb un gran ball de gegants i capgrossos, amb la música de les gralles i timbals.

Sens dubte, els gegants van ser els protagonistes del diumenge de Festa Major, aquest cop en Menna, na Caterina i na Laia, van estar acompanyats d’un gran nombre de gegants i el que és més important amb la participació de tots els sentmenatencs i sentmenatenques que van omplir els carrers i principalment la Plaça de la Vila.

Ara, als gegants sentmenatencs els hi queda, tornar les visites als pobles que els van acompanyar el passat diumenge. Començaran amb el municipi veí de Caldes de Montbui, el proper diumenge dia 9 d’octubre.

Els gegants, esperen que la trobada del diumenge, fagi recuperar l’antiga tradició gegantera a Sentmenat, que ja s’havia perdut l’any 1997.

PD. Si algú està interessat/da en apuntar-se a la colla gegantera de Sentmenat, ho podeu fer enviant un correu a : mennacaterinalaia@hotmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada